Wie begeleidt?

HumanPuzzle

Stimulating the development of teams and individuals

Wie zichzelf niet kan gehoorzamen, wordt gecommandeerd.

 

F. Nietzsche

Roel Desart

 

Roel Desart (°1970) vormt het hart van HumanPuzzle.

Hij startte in 2000 professioneel als zelfstandige met het faciliteren van leerprocessen voor individuen en teams die zich verder willen ontwikkelen.

Hij is actief als coach voor individuen die veelal een coördinerende, leidinggevende of coachende rol vervullen.

Hij coacht eveneens teams en individuen in groep.

 

Onder de vorm van ervaringsgerichte trainingen faciliteert hij leertrajecten voor medewerkers, startende en ervaren coaches en leidinggevenden. Roel werkt vlot in het Nederlands, Frans en Engels.

 

Vanuit dit werk komen vaak vragen “op maat” van organisaties of teams om bijvoorbeeld te werken rond missie en waarden, het installeren van een coachend klimaat in het team of de organisatie, het meer waarderend met elkaar omgaan, omgaan met stress en conflicten, enzovoort.

 

Samen met ervaren collega’s biedt hij open programma’s aan (oa Kwali’tijd’ voor koppels, samen met Karen Vermeylen, Gaandeweg) en verzorgt hij grotere projecten met dezelfde zorg en professionaliteit.

 

Roel studeerde talen (Licentiaat vertaler Frans en Spaans) en behaalde een aggregaatsdiploma. Gepassioneerd door mensen en teams en het begeleiden van hun leerprocessen, gebeten door hoe individuen en teams communiceren en zich ontwikkelen, vervolgde hij zijn eigen leerproces door enkele meerjarige opleidingen:

  • ervaringsgericht outdoor trainer bij Outward Bound België,
  • gestaltpsychotherapeut bij het Instituut voor Communicatie,
  • gecertificeerd coach bij Jef Clement, Center for Selfmanagement.

 

Daarnaast volgde hij kortere meerdaagse opleidingen rond onder andere Verbindende Communicatie (Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg), forumtheater van Agusto Boal, Appreciative Inquiry, …

 

Het ervaringsgericht begeleiden van individuen en teams deed hij al sinds 1992 als vrijwilliger, op professioneel niveau, bij kadervorming van Scouts en Gidsen Vlaanderen (toen nog VVKSM). Die speeltuin van menselijke ontwikkeling lag aan de basis van zijn verdere professionele carrière.

 

Feedback van deelnemers:

Zeer betrokken en professioneel, rustgevende stijl, de coach staat niet centraal maar wij stonden echt centraal, mooi evenwicht tussen ondersteuning en aan ons vel zitten, zeer empathisch, humoristisch en gevat waardoor het leren zeer aangenaam wordt, verstaat de kunst om bij iedereen in de groep op respectvolle manier het leren te ondersteunen, zelden iemand gezien die erin slaagt om zo op maat van iedereen te werken, kwaliteitsvol in de opvolging en nazorg, …

 

Copyright © All Rights Reserved